22 November 2017

По антрето посрещат

Големите (и не толкова големите) помещения на входа на дома ви са широко поле за дизайнерска изява и фантазия, но винаги можете да го обзаведете и по свой вкус

Няколко съвета плюс

На какъвто и дизайн да сте се спрели, има няколко неизменни правила, към които е добре да се придържате.

  • Мебелите не трябва да пречат на свободното предвижване. Дори в просторното антре те трябва да са разположени по периметъра му.
  • Обзавеждането в антрето е добре да хармонира с това в дома ви.
  • По-удачно е да отдадете предпочитанията си на светлите тонове. Първо, те визуално разширяват антрето и го правят да изглежда по-просторно, и второ – при липса на светлина отвън и с тъмни мебели то би изглеждало мрачно.
  • Класическите мебели за антре са портманто, шкаф за обувки, гардероб (с плъзгащи се врати, за да не отнема място е прекрасен вариант), етажерки, огледало, постелка за под.

По правило мебелите в антрето са:

  • Квадратни;
  • Правоъгълни;
  • Дълги и тесни;
  • Ниски и широки.

Можете да изберете и комбиниран вариант със закачалка, шкаф за обувки, огледало и чекмеджета за аксесоари. Тук вече попадат малко по-големите мебели за коридор, които разбира се имат и повече функции.

Шкафовете за обувки от серия Беко са изискано допълнение към вашия интериор. В зависимост от пространството, с което разполагате и нуждите на вашето семейство можете да изберете между Беко 2, 3 или 4. Който и вариант да изберете, той идеално би се съчетал и с останалите артикули от категория Коридор, но защо да се ограничавате само с тях. Интересна комбинация може да бъде съчетанието на шкаф за обувки Беко с етажерка Орфи. С интересния ѝ дизайн ще разчупите пространството в антрето и ще добавите щипка стил.

Портманто Туист е с модерен и практичен дизайн, отговарящ на съвременните изисквания.  Той ще задържи усмивката ви за целия ден. Неговият дизайн е прекрасно опакован в дъб сонома и венге, класическа комбинация, която може да съчетаете с останалите мебели в дома ви.

Ако не разполагате с достатъчно място можете да заложите на портманто Сънсет. То се състои от два отделни модула, които можете да разделите или съчетаете така, както е показано на снимката.

Зонирането – вълшебството да играеш с пропорциите

Целта е ясна: визуалното разделение на зони в желаната от вас страна на помещението, създаване на удобство, като всичко това трябва да хармонира с цялостното настроение в дома.

Зонирането на антрето ще изглежда уместно и хармонично, ако се придържате към стила и цветовата гама е съчетана.

На помощ тук идва например подът. Той може да е от камък, гранит, мозайка, теракота, а в хола – покрит с паркет или ламинат. Какъв цвят са стените в коридора? Имате ли декоративни прегради и арки? На какво осветление сте се спрели?

Визуалното разделение на антрето е прекрасен вариант за тези, които обичат простора. В такъв дом е приятно да се посрещат гости и да живеят големи семейства.

Видове осветление

С негова помощ можете да акцентирате на определени детайли, да подчертаете зоните, а също и да увеличите комфорта, ако например то може да се включва автоматично, когато някой прекрачва прага ви.

В големите антрета е прието да се слага основно и второстепенно осветление, плавно преминаващо в хола, можете да монтирате и ефектен полилей. А за второстепенно осветление използвайте подови лампи, светодиоди, светещи ленти, свещници.

Завършващият щрих – декорът

Дизайнерите използват няколко варианта за декориране:

Елементи от архитектурата

В просторното и елегантно антре това могат да бъдат колони, декоративни панели, корнизи. Също така помислете за статуетки – с тяхна помощ можете да разделите пространството на зони. Тухлената стена пък например идеално допълва обстановката и придава атмосфера на интериора.

Осветлението

Всеки тип осветително тяло се отнася към определен стил, което позволява ефектно да подчертаете интериора на вашия дом От Барок до ултрамодерните изпълнения – пазарът предлага модели и за основно, и за допълнително осветление.

Огледала

Разнообразието е огромно. Те могат да бъдат окачени, вградени в гардероба или в шкафа, подови или закачени на тавана. Всичко зависи от вашите предпочитания.

Да ги приобщите към интериора можете чрез рамката – дървена, алуминиева или с резба.

Тоалетка Сенс е компактна и в същото време с нея ще разполагате с достатъчно място за съхранение на вещи от ежедневието.

Мебели Виденов

Пишете ни