Как да създадем идеалната стая за сън?

24 July 2019

Как да създадем идеалната стая за сън?

Спалнята е мястото, където споделяме най-милите моменти със семейството. Да събудим любимия човек с романтична закуска или да заспим преди края на приказката за лека нощ. Тези споделени мигове остават завинаги в сърцата ни.

Да обзаведете спалнята заедно е още един споделен миг със семейството. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да създадете идеалната стая за сън.

Изборът на мебели до голяма степен зависи от пространството, с което разполагате. Размерите на стаята понякога ни задължават да бъдем по-креативни. По-малките и разчупени помещения се нуждаят от повече светлина и практични мебели. Сред нашите предложения можете да откриете решение за всяко предизвикателство. Ако пространството ви е силно ограничено препоръчваме падащо легло Делони, което съчетава в себе си място за сън, шкаф и бюро. Така ще съчетаете практичното с удобното, но и ще запазите пространството в стаята. Възползвате се от мястото под спалнята за съхранение на различни предмети. Удобни за честа употреба чекмеджета или подматрачен механизъм - изборът е изцяло ваш!

При обзавеждането на детската стая можете да изберете ъглово легло, което предпазва от студената стена или приста с ракла с място за всички възглавници, одеяла, спално бельо или каквото прецените. За подрастващите учениците имаме чудесни практични спални комплекти и легла с отворени рафтове и чекмеджета.

Изборът на цвят и текстил зависи изцяло от вашите лични предпочитания. Изразете своя стил в червена кожа или по-разчупен модел. За романтичните натури имаме разнообразие от текстилни нежни повърхности, а за класиците - палитра от дървесни разновидности. След избора на идеалните мебели идва моментът за избиране на детайлите, които допълват усещането за уют.

Почерпете се с нашите свежи идеи за спалнята!

Заложете на пердета, ако искате да създадете още по-приказно усещане в стаята. Ефирни и леко прозрачни завеси омекотяват слънчевата светлина през деня и позволяват да се наслаждавате на гледката през прозореца. По-тежките и плътни платове ще създадат необходимото уединение през романтичните вечери. Пердетата могат да изолират стаята от неприятните външни шумове, а разнообразието от платове е безценно предимство. В зависимост от материята и цвета можете да променяте и температурата на помещението. Изберете правилната дължина! Ако разполагате с височина  може да закачите завесата 20 см. над прозореца. Но ако имате стандартно жилище със скромните 280 см., за да подчертаете височината на помещението трябва да спуснете завесите от тавана. До къде да стига пердето? Стандартът е да се разделя от пода на косъм разстояние до 3 см. Ако сте винтидж фен, бъдете смели и оставете поне 20 см. от пердето да се влачи по земята.

И докато сме на темата за светлината, трябва да обърнем внимание и на лампите. Когато говорим за изкуствена светлина в спалнята, е важно да предвидим и онези моменти преди да заспим, когато се наслаждаваме на любима книга или имаме нужда от по-романтична атмосфера. За основното осветление на стаята използвайте димерни ключове, но не забравяйте и нощните лампи в близост до леглото.

Килимът в спалнята създава усещане за уютна прегръдка. Има три основни стратегии, за да поставите килима на мястото му. Първият начин е да поставите всички мебели върху него. За да изглежда наистина добре цялостната визия, трябва да оставите разстояние от стените поне 30 – 40 см. Вторият вариант е само части от мебелите да са поставени върху килима. За да изглежда добре тази комбинация трябва да се спази само едно правило – върху килима се поставят предните крака на спалнята. Можете да приложите това и в другите стаи, но помнете - винаги предната част. Третата стратегия е да разделите напълно килима от мебелите. В стаята за сън можете да поставите килима пред спалнята или да използвате два килима от двете ѝ страни.

Леглото в стаята за сън е в центъра на вниманието, затова не пренебрегвайте избора на кувертюра. За да придадете баланс и завършеност на стаята е най-добре да я съчетаете с пердетата. Това не означава да пренебрегнете чаршафите, защото всеки има сутрини, в които закъснява за някъде. Изберете свежи цветове, за да заспивате винаги с усмивка.

Не забравяйте да внесете и малко хаос с едно красиво одеяло, небрежно поставено на спалнята!

Готово! Честита нова спалня и приятно създаване на още незабравими мигове!

 

 

<< Предишна статия Следваща статия >>
Пишете ни