06 June 2018

8 причини да имаме градина от Фън Шуй

Аранжирай градината според Фън Шуй и ще постигнеш всичко, за което мечтаеш!
Ако все още не сте намерили причина да си направите мини градинка на терасата или в двора на къщата, в тази статия ще намерите 8! Следвайки лесните съвети на древното китайско учение ще можете да постигнете дори неща, които привидно не зависят от вас. Какво искате? Здраве? Любов? Пари? Ами поканете ги в живота си!
Определете разположението на дома спрямо посоките на света.
Направете си списък с нещата, които искате да промените и да започваме!

1.    Успех и слава /юг/
Липсва ви признание за успехите? Копнеете за слава? Е, посоката на успеха е юг! Тук може да си поиграете с огъня! Червените цветове, както и триъгълните предмети са вашите инструменти за успех. Балансирайте със зелени и кафяви тонове. Най-подходящото растение за този край на градината е Бергамотът – той повдига духа и ще ви помогне да се издигнете в очите на колеги и приятели.

2.    Любов, брак и семейство /югозапад/


Ако плановете ви за аранжиране на градината включват романтични градински фенери, то това е зоната където да се развихрите! Розмаринът, както и лавандулата се препоръчват за заздравяване на семейните отношения. Това е и подходящо място за барбекю.

3.    Творчески успехи и деца /запад/
Всичко златисто, сребристо и бяло е добре дошло! Насадете лайка, за да се радвате на добри отношения с децата си. Използвайте предмети от метал или такива с кръгла форма – можете да си направите саксии от метални кофи, а ако сивият цвят не ви допада може да ги боядисате в бяло.

4.    Лидерство и приятели /северозапад/


Искате ли да бъдете по-успешен лидер в работата? Фън Шуй препоръчва сини и бели цветя, както и използването на същите цветове. Елементът метал ще хармонизира отношенията ви с хората, за да активирате положителната енергията добавете вятърен чан. Ако е направен от монети, свързани с червени нишки, ще помогнете на благополучието и богатството.

5.    Кариера, пътят в живота /север/
Това е зоната, върху която трябва да поработите, за да откриете вашето призвание. Босилекът подчертава индивидуалността и късмета в личните начинания. Посаден в северната част на градината ще даде тласък на кариерата ви.
Използвайте предмети с вълнообразни форми. Това е и най-подходящото място за воден басейн – водопад, поток, малко езерце или басейн за птици. Звукът от течаща вода има много успокояващ ефект, а в градината се създава животворна среда, която привлича положителната енергия.

6.    Учение и духовно израстване /североизток/
Едни от най-красивите градински аранжировки стават с камъни! Огромните скали ще дадат стабилност в живота и дома ви. В по-малък мащаб дават сила и целеустременост. Насадете евкалипт, за да проясните мислите си и да постигнете душевно спокойствие. Ментата ще ви помогне да откриете нови знания и просветление.

7.    Здраве, мечти и амбиции /изток/


Билките в градината действат благоприятно на здравето и засилват имунната система. Растения със сукулентни и полусукулентни листа, които задържат вода, могат да привлекат в живота ви благоденствие. За дълголетие Фън Шуй препоръчва Туфа бамбук и вечно зелените растения.

8.    Пари и късмет /югоизток/


Жасминът и мащерката ще привлекат богатството и ще поощрят финансовия късмет. Ако разполагате с двор може да поставите малко декоративно фонтанче. За терасата можете да използвате аквариум със златни рибки, но рибките трябва да са нечетен брой. Водата в този сектор ще привлече пари и просперитет в живота ви, също така течащата вода има много успокояващ ефект.

Грижата за градината е грижа за вашите желания!
След като активирате желанията си, не забравяйте да им се наслаждавате всеки ден! Редовно премахвайте сухите листа, изсъхналите клони и почиствайте добре водните басейни.

Най-важният въпрос – КОГА?
Остана най-важният въпрос – Кога да очакваме всички тези прекрасни неща в живота си?
След един месец.
Според Фън Шуй трябва точно един месец, за да започне да се усеща промяната.
Аранжирайте с любов и внимание щастието в живота ви и не забравяйте да се забавлявате!

 

Пишете ни