5 пролетни идеи за дома

15 March 2019

5 пролетни идеи за дома

Пролетта на 2019 година носи настроение в пастелни цветове. Следвайки най-новите модни тенденции сме ви подготвили букет от свежи идеи за дома. Приятно вдъхновение!

1. Принтирайте пролетта. Буквално!

През 2019 година дизайнерите залагат на принтове в пастелни нюанси, които умело прилагат в чаршафите, декоративните възглавници, пердетата, меката мебел и други аксесоари за дома.  Ако мебелите ви не са с дамаска от цветя, можете спокойно да приложите този ефект в аксесоарите.

Буквално можете да принтирате снимка с цветя и да я поставите в стилна рамка. Така ще съчетаете модерното с практичното, защото може да променяте лесно съдържанието на рамката спрямо сезона и новите тенденции. Използвайте същия принт за украса на стъклени бурканчета със свещи, кашпи и хартиени кутии. Геометричният принт продължава да бъде модерен, затова, ако това е вашият стил, не е нужно да го променяте.

Аранжирайте в идеалните пропорции

2. Аранжирайте в идеалните пропорции.

Имате пълната свобода да украсите дома си, както ви харесва. Ние ще ви подшушнем няколко прости правила, които, ако следвате ще постигнете невероятни резултати. Да започнем от най-подходящите места за декорация – бюра, скринове, маси (помощни и интериорни), первази на прозорци и всякакви открити рафтове. Най-стилните украси са в нечетен брой – 3, 5, 7 и т.н. За малките пространства 3 елемента са напълно достатъчни. Можете да постигнете страхотен ефект с три хартиени кутии във вашия стил сложени небрежно на помощната масичка в дневната. Това правило не изключва да ползвате симетрията, която четните пропорции ще ви донесе. Напротив, вкарвайки правилото за трите ще разчупите по стилен начин интериора. Освен броя, има значение и височината. Например, ако искате да аранжирате масата в трапезарията с три вази в една стилистика, изберете такива, които да са на три различни височини. Да, толкова малко, но от съществено значение.

3. Поставете пролетта на стената си.

Всъщност говорим буквално за стената у вас! Предполагам, че щом четете тази статия вече сте пълни с желание да направите впечатляваща пролетна украса! Затова бъдете още по-смели – боядисайте една стена (или част от нея) в бяло и се развихрете! Научете повече за това как да съчетавате цветовете в нашата статия Психология на цветовете.

Творческите натури могат да запретнат ръкави и да нарисуват нещо сами, а останалите могат да използват въображението на децата им. Да! Включете децата в пролетното преобразяване на дома. Накарайте ги да нарисуват пъстри цветя на обикновени бели листа. Единственото правило е да бъде цветно! Сложете произведенията им в стилни рамки и ги поставете на същата стена. Можете с лекота да заменяте рисунките през всеки сезон или празник. Така де, има стени и в реалността, защо само виртуално да отбелязвате празниците?

Съберете пролетта в артистична кашпа

4. Съберете пролетта в артистична кашпа.

Като че ли пролетта не може да дойде без лалетата… Затова няма как да не ви предложим и няколко СУПЕР свежи идеи за артистичен акцент!

Стъклени бурканчета, шишета, колби и всякакви други стъклени форми са все още на мода, но вие можете да следвате тенденциите и по свой си начин. Добавете няколко лимона нарязани на шайби и вижте какво ще се получи. Ние обещаваме впечатляващ резултат. А защо да не бъдем още по-артистични? Използвайте старата сламена шапка за креативна кашпа! Вземете един чадър и го превърнете в красива украса за антрето. Завържете го с ефирна панделка, сложете фуния от фолио, еко почва и готово! Красота! Изкарайте онзи стар сервиз и го превърнете в красива пролетна украса в трапезарията. Не забравяйте правилото за трите - чайник, каничка за мляко и кафена чаша. И ако сте избрали лалета задължително сложете във водата една жълта монета, за да не се разтворят и да ги запазите по-дълго свежи.

5. Мислете в перспектива!

Не говорим за това да правите основен ремонт всеки сезон. Намерете няколко ключови  места, аксесоари, а защо не и мебели и ги променяйте за всеки сезон или празник.

Най-лесни за промяна са калъфките на възглавниците, спалното бельо и килимите. Други по-малки и практично заменяеми декорации са рамки за снимки (както вече споменахме с различно съдържание), вази, кутийки, платнени салфетки, покривки и т.н. Тези от вас, които разполагат с по-големи помещения могат да променят и мебелите. Не говоря за смяна на секцията при всеки сезон, а за смяна или разместване на малката помощна масичка, табуретките и столовете.

Вече сте заредени с много пролетни идеи, а ако искате още прочетете статията ни Как да събудим пролетта в дома си?

<< Предишна статия Следваща статия >>
Пишете ни