19 December 2017

5 оригинални идеи за Коледна украса

Приготовленията за Коледа са част от приказната еуфория! Направете сами оригинална украса с подръчни материали и не спирайте да се забавлявате с цялото семейство! 

1. Всяка вещ може да бъде красива украса 

Не е нужно да купувате нещо, за да направите празничната ви украса стилна и модерна. 
Огледайте първо материалите у дома, с които разполагате и включете фантазията си на MAX.

Един обикновен буркан може да се превърне в малка коледна история, нарисувана и създадена лично от вас. Старите капачки с малко бяла боя могат да се превърнат в забавни снежни човеци. Оцветете щипките за простор в зелено и създайте един различен коледен венец.

Чорапи? Не е задължително да бъдат червени и да висят над камината. Бъдете различни и направете от тях сладки снежни човеци. Напълнете ги с ориз, за да са стабилни и сложете 2 черни карфици за очи и една оранжева за нос. Всяка крушка от лампа може да стане забавна ръчно направена играчка за елхата с малко въображение и цветни бои. 

2. Рециклирайте старите играчки

Направете нови играчки от старите. Ако все още пазите от онези стъклени играчки може да ги натрошите и с малко безцветно лепило да сложите блестящ ефект на друга играчка, но носете задължително предпазни ръкавици! Сложете ефектния „прашец“ в малко бурканче с мъниста от стара огърлица, която вече не носите и с една свещ вече имате идеалния свещник.

Ако играчките ви са здрави, но просто искате нещо ново по ваш вкус - пребоядисайте ги и направете специален нов дизайн. Може да използвате и брокат, с който да поръсите няколко шишарки, за да заблещукат коледно. Старата изкуствена елха може да напръскате с бял спрей, за да получите нова снежна обстановка. 

3. Вкусно и красиво!

Заложете на коледните бисквити, които освен красивия си вид могат да бъдат уникално вкусни и забавни! Направете приготвянето на коледната трапеза семейната традиция. Трябва ви само подходяща рецепта и готварски цветни бои. Останалото е въпрос на въображение и вкус.

Всяко ястие за Коледа може да бъде поднесено в подходяща украса. Започнете с избора на покривка. Направете обикновените салфетки – произведение на изкуството, а ако столовете ви са с облегалка, то е грехота да не им вдъхнете празнично настроение и на тях. Може красиво да завържете текстилни ленти на облегалките, панделка, гирлянд. Най-важното е да не прекалявате. Спазвайте цветовата гама на дома и не излизайте от мярката.

Пръчица канела и мъничко късмет. Един малък жест, но личен и поднесен по оригинален начин може да бъде вашата запазена марка за празника. Завържете с коноп две-три пръчици канела и едно ръчно написано от вас късметче. А ако имате дете, оставете го да нарисува по една снежна картичка за всеки гост. 

4. Нека бъде ПРИГЛУШЕНА светлина

За перфектната Коледа ви трябва и перфектна светлина. Използвайте свещи, за да придадете вълшебна атмосфера. Поставете ги навсякъде - по первазите на прозорците, по масата, пода и секцията. 
Напълнете една обикновена чаша с вода, сложете клонка от елха и няколко червени боровинки. С малка ароматна свещичка ще създадете сами ефектен свещник. В красиво изрисуван буркана или дори на столчето на обърната чаша за вино всяка жива светлинка ще изглежда прекрасно. Вариантите са безкрайни като вашата фантазия.

Лампички на елхата? А защо не и на стената образувайки тематичен надпис, снежен човек или още една елха. Ако разполагате със старинен фенер може да сложите малките светлинки вътре. 

5. Дрес код – Merry Christmas

Изпратете собственоръчно направена покана на гостите няколко седмици преди Коледа. В нея упоменете дрескода и цветовете, към които е добре да се придържат. Основният оттенък може да зададете с плика на поканата. 

Не можем да подминем с лека ръка факта, че идващата 2018 година е на Жълтото земно куче. И затова в колекциите на дизайнерите присъстват топлите оттенъци.
Украсявайки стаята, най-добре е да се спрете на жълтото, златното, кафявото и другите сходни тонове.

Пишете ни